sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Huomenna alkaa loma!


Kesän ensimmäinen lomaviikko kuluu mukavasti taimia istutellessa. Tällä kertaa ehdin kyllä tehdä muutakin, sain kerrankin pideltyä itseni aisoissa ja istutettavaa on nyt aika vähän.

Maininnan ansaitsevat salkoruusut, joista kaksi lajiketta iti ja kasvoi ihan hyvin, yksi tuotti pettymyksen ja kitukasvuisista taimista on hengissä enää muutama (takana). Kaikkien kolmen lajikkeen pitäisi olla poikkeuksillisia sillä tavoin, että poiketen kaksivuotisten tavoista, saattavat kukkia jo ensimmäisenä kesänä. Paraatikukkapenkissä on vielä muutama ruusuke vanhaa maatiaislajiketta jota hankin viitisen vuotta sitten Kuralan Kylämäestä, ja saattaapa joukossa olla muitakin Kauppilasta myöhemmin hankittuja.

Mielenkiintoista on myös seurata uuden verenpisaralajikkeen kasvua. Lajike on nimeltään Blue Sarah ja tilasin siitä pikkutaimia Kodin kukat -nimisen puutarhan verkkokaupasta puutarha.com :ista. Kukkien pitäisi todellakin olla siniset...

Puutarhuri lähetti muistaakseni jotain hoito-ohjeitakin, taidan vaan olla hukannut ne jo. Jotain siinä oli erilaisesta kastelulioksista, jotka sitten vaikuttavat kukan väriin.

3 kommenttia:

 1. Hei! Löysin vasta tämän puutarhablogisi ja ihastuin heti. Kauniita kuvia ja tietäväistä tekstiä, siis inspiroiva ja opettavainen blogi. Paraatikukkapenkki... olisipa meidänkin pihalla sellainen jonain päivänä. :)

  VastaaPoista
 2. Jenni, kiitos, mutta tuota tietäväisyyttä kannattaa kyllä epäillä! Jotain toki on kantapään kautta opittukin, mutta aika vähän vasta, luulenma.

  Yritänkin tehdä tästä semmoista kuvallista muistilistaa itselleni, etten aina heti unohtaisi suunnitelmia enkä tekisi päällekkäisiä kylvöjä sun muuta hullua ;-)

  Tervetuloa silti katselemaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, tulen varmasti katselemaan! Minulla ei ole puutarha-asioista juurikaan tietoa, mutta intoa kyllä riittää... ja olen jo huomannut, ettei mikään kasvitieto pysy päässä, joten minäkin kerään kotiblogiin muistilistaa tai leikekirjaa tekemisistäni. Minun lisäkseni niistä on kiinnostunut ainakin äiti, muista en tiedä. ;) Mutta usein tulee selitettyä maanantaina töissäkin, mitä on kotona tai pihalla riehunut, niin on kätevää, että voi lähettää linkin sanojensa vakuudeksi.

  Sinulla on nyt siis loma – hyviä lomapäiviä! :)

  VastaaPoista