sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Hellettä luvassa myös sunnuntaina


Eilinen päivä meni lepäillessä, vasta illalla innostuin istutushommiin. Oli vähän pakkokin, kun Kauppilasta ja Prisman multasormesta tarttui mukaan taimia, vaikka olin ostamassa vain muoviruukkuja amppelikukille.

Mutta kun Kauppilassa oli valkoisia salkoruusuja, vaaleanpunaisia ritarinkannuksia, valkoista pikkusydäntä ja ihan uutta tuttavuutta nimeltä kultakaari, olihan ne pakko saada mukaan! Ja sentään sain myös yhdet joita olin lähtenyt hakemaankin, eli kunnon kokoiset pensaskrassin taimet kadun puoleisiin kukkapenkkeihin peittämään kellastuneet tulppaaninvarret.

Muoviruukkuja Kauppilassa ei ollut, eli suunnistin seuraavaksi Prismaan. Pettymykseksi sielläkään ei ollut ruukkuja, mutta sen sijaan silmä osui valtavan kauniiseen vaaleanpunaiseen kerrottukukkaiseen ahkeraliisaan ja suurikukkaiseen amppeliverenpisaraan...

Uusia kukkijoitakin löytyy taas, viime syksynä istuttamani kurjenmiekka on kuin onkin kauniin värinen! Edellisen kerran kurjenmiekkoja hankkiessani onnistuin valitsemaan lajikeen, joka oli väriltään ihan kamala, muistutti lähinnä pilaantunutta lihaa. Mutta nyt valinta onnistui;Löysin jo juhannusruusustakin kukkia, mutta tässä on karjalanruusu, luulisin; Ja tämä kaunis rikkaruoho, jota en varsinaisesti uskalla päästää penkkiin, mutta saa kukkia muualla, ja onneksi onkin vielä toistaiseksi löytänyt itselleen paikan aina milloin mistäkin kukkapenkin pientareelta.

2 kommenttia:

  1. Istun mielellään varjossa...
    (Meillä kuivaa kalliota, silti lumipallopensaskin viihtyy. Meillä kun kasvaa niin monta pensasta että kirvat ei koko ajan YHDEN pensaan kimpussa... Jos joskus jotain on ollut, niin poissa seuraavana kesänä, ei koskaan mitää joka kesä.)

    VastaaPoista
  2. Sen mun lumipallon kirvat söi ihan kamalan näköiseksi muutamana kesänä, oli pakko yrittää jotain. Muistan vieläkin kuinka meni kylmät väreet kun suihkuttelin mäntysuopavedellä ja hieroin sormineni kirvoja pois nupuista ja lehdistä, iiik.

    Mutta nuo sun kuvat panee kyllä haluamaan yrittämään uudelleen, kertakaikkiaan ihania.

    VastaaPoista