perjantai 3. kesäkuuta 2011

Kompostia ja uusia kukkijoita

Ilta-auringossa tulppaanit hehkuvat upeimmillaan. Vaaleat Balladet alkavat vanhemmiten saada vaaleanpunaista väriä, taitavat kaunistua siis entisestään!

Eilen hommailin kompostilla, sain verkkohäkkyrään tallennetut lehdet sunmuut haravointitulokset siirrettyä varsinaiseen kompostialtaaseen eli eka tyhjennetty allas täyttyi taas samantien uusilla aineksilla. Aloitin toisen altaan tyhjennyksen ja yllätykseksi sieltä löytyy vielä enemmän multaa kuin ensimmäisestä, päällä oli vain nimeksi kompostoitumatonta ainesta! Nyt riittää multaa, kukkapenkit on jo melkein katettu, tänä vuonna taitavat saada aidat ja hedelmäpuutkin uutta multaa juurilleen. Aloitin postilaatikon lähellä olevasta pienestä angervoaidanteesta, sinne meni kärryllinen.

Tänään kunnostin keinun vieressä valkoisen sireenin alla olevan penkin. Riivin pois vuohenputket mahdollisimman tarkkaan ja katoin kompostilla. Sitten istutin Blomsterkörvelit taakse ja Sikuria eteen. Päälle heittelin vielä yhden pussin pohjalle jääneet Silkkiunikon siemenet. Nyt ei passaa mennä penkille vähään aikaan, Blomsterkörveli eli Kesätähtiputki on niin rikkaruohon näköinen että voisin helposti erehtyä kitkemään istutukseni saman tien. Penkissä on vanhastaan Tarton kasvitieteellisestä puutarhasta tuomaani monivuotista  Tähtitörmäkukkaa. Reunassa olevan Hopeatäpläpeipin tavoin sekin yrittää koko ajan karata penkistä, kukkii ennemmin nurmikolla penkin vieressä kuin hyvässä mullassa, kummallista.

Uusia kukkijoita pihalla ovat Lemmikki, Isohirvenjuuri, matala rhododendron ja Ukonlaukka;2 kommenttia:

  1. Muistan vanhasta kodista, että vuohenputket olivat viheliäisiä tyyppejä. Aina ne tunkivat jostain esiin, vaikka nypin ja nypin. Ihan meni hermot. Sinulla on kyllä kaunis puutarha.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Kirjailijatar!

    Vuohenputki on kyllä varmaan elinvoimaisin laji jonka tiedän, ei sitä voi lannistaa millään. Joskus mietinkin, josko antaisi sen kukkia vaan, eihän se mikään ruma ole, mutta sitten ei kohta kukkisi enää mikään muu. Eli nyhdän ja nyhdän vaan...

    VastaaPoista