sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Tapaninmyrsky


Tapaninmyrsky teki tuhoja meidänkin pihassa, onneksi vain puille. Koiraportti meni mäsäksi, mutta sen sai aika helposti korjattua. Rakennusten päälle ei osunut mitään, vaikka kumoon meni kaksi isoa puuta, mänty portin vierestä ja ison pihakuusen toinen latva.

Tuhot on jo korjattu, mutta metsätyöt jatkunevat. Kaatuneen männyn viereinen kuusi näyttää nyt yksin jäätyään entistäkin enemmän uhkaavan viereisiä sähköjohtoja, siitä on jo soitettu sähkölaitokselle jos tulisivat kaatamaan pois. Myös keskelle pihaa jäänyt "kuusenpuolikas" täytynee kaataa. Siihen jäi kyllä vielä niin paljon oksia, ettei sitä aivan mahdotonta olisi katsella, mutta repeämä on sen verran iso, että kuusi saattaa alkaa kärsiä siitä. Katsellaan vähän aikaa.

5 kommenttia:

 1. Oli kyllä hurja myrsky. Aamulla piti tuon jälkeen heti soittaa äidille, että onko meidän pihalla kaikki vielä pystyssä, isoja puita kun on siinä ja lähellä aika paljon. Naapurissa oli yksi iso kuusi kaatunut vähän samalla tavalla kuin teillä, metrin päähän ovesta. Huhhuh. Kiva että olette saaneet raivatuksi. :)

  VastaaPoista
 2. Todella hurjaa! Ja onnekasta, ettei puita kaatunut talonne päälle. Sääli puita kyllä, mutta suurempi sääli olisi taloa... Mekin kävimme suvun voimin Tapaninpäiväkävelyllä, joka kulki mm. tien poikki kaatuneen, aitaa vasten nojaamaan jääneen ison kuusen ali!

  VastaaPoista
 3. Oli se aika uskomatonta kun aamulla heräsi ja hieraisi silmiään keittiön ikkunassa; kuusi maassa. Ja sitten Risto kehotti katsomaan eteisen ikkunasta kans...Olin kyllä heräillyt yöllä kun tuuli vinkui nurkissa, mutta en kuullut mitään rysähdyksiä.

  No, me päästiin kyllä vaan pienellä raivaamisella, ihan uskomaton säkä noissa puiden kaatumissuunnissa.

  VastaaPoista
 4. Hei! Toivottavasti jatkat puutarhablogin pitoa tänä keväänä. :) Kotiblogissani on sinulle haaste!

  VastaaPoista
 5. Jep, kyllä on tarkoitus taas tännekin kirjoitella. Eilen jo tuli tehtyä puutarhassa kaikenlaista jota pyysin Ristoa dokumentoimaankin kameralla, mutta viihdyttiin ulkona niin myöhään etten ehtinyt heti päivittää.

  Mutta pian!

  Riennän katsomaan haastetta!

  VastaaPoista